Domácí kyprý perník
Suroviny
400 g polohrubé mouky
250 g cukru krupice
250 g tuku
2 lžíce kakaového prášku
2 kávové lžičky jedlé sody
15 hřebíčků
trochu skořice
citronová kůra
2 lžíce marmelády
2 dl mléka
2 vejce
Postup
Tento perník lze zařadit do podkategorie rychlých buchet na plech. Jeho příprava je snadná i pro začínající kuchařky a výsledek je vždy dobrý.
Přípravu začínáme tím, že si rozpustíme tuk - např. Heru, Ramu apod. Rozpuštěný tuk necháme trochu zchladnout. Mléko si trochu zahřejeme - není vhodné použít přímo mléko z ledničky. Hřebíčky si roztlučeme v hmoždíři nebo umeleme na strojku. Pokud používáme citronovou kůru z čerstvého citronu, samozřejmě citron pečlivě umyjeme. Marmeládu nebo džem volíme řidší (osvědčený je rybízový) - lépe se rozmíchá v těstě do hladka. Všechny připravené suroviny potom smícháme v míse do hladké hmoty. Hlubší plech si vymastíme, vysypeme hrubou moukou a nalejeme do něj těsto. Rozetřeme jej rovnoměrně po plechu až k okrajům. Pečeme ve středně zahřáté troubě. Protože tady nelze čekat, až začnou okraje růžovět, hlídáme, kdy se začnou okraje moučníku začnou trochu oddělovat od plechu. Zda je moučník hotový si ověříme zapíchnutím špejle - pokud zůstane po vytažení čistá a suchá, můžeme pečení ukončit. Po vychladnutí krájíme na řezy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 891x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Domácí kyprý perník
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!