Zmrzlé koláčky

Suroviny

1 hrníček hladké mouky
1 hrníček hrubé mouky
30 g kvasnic
1 vrchovatá lžíce cukru krupice
200 g másla
2 vejce
6 lžic mléka
špetka soli
moučkový cukr na obalení

Pozor!
Nejsou zahrnuty suroviny na nádivku a na žmolenku!

recept nemá fotografii

Postup

Hrneček na odměření mouky používáme zhruba čtvrtlitrový. Máslo si rozkrájíme na kousky, přidáme cukr, špetku soli, dvě celá vejce a rozdrolíme kvasnice přímo do těsta. Nenecháváme kynout, rukama vypracujeme hned těsto. Rozválíme jej na válu na sílu asi 4 mm a rozkrájíme na čtverce o velikosti 5 x 5 cm. Plníme lžičkou nádivky (povidla, zavařenina, tvarohová nádivka, maková nádivka, rozpečená jablka, oříšky apod.). Rohy čtverců těsta zvedneme a pevně spojíme. Spoj zakryjeme hrudkou žmolenky. Připravené koláčky dáváme na vymaštěný plech trochu dále od sebe, protože je třeba počítat s tím,že se při pečení dost zvětší. Pečeme poměrně rychle ve středně vytopené troubě. Při pečení odháníme z kuchyně mlsné strávníky - koláče totiž nádherně voní a lákají do kuchyně všechny živí bytosti z okolí. Jakmile začínají okraje koláčů červenat, ukončíme pečení a ještě horké koláče obalujeme v moučkovém cukru.

Praktické upozornění:
Jedna dávka je pro čtyřčlennou rodinu obvykle velmi málo - spíše jen na ochutnání. Nejlépe chutnají úplně čerstvé, ještě vlahé, ale ty následky!

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 544x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zmrzlé koláčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist