Květák s masem

Suroviny

200 g vepřové kýty
1/2 květáku
hrst mraženého hrášku
2 lžíce sojové omáčky
1 lžička mletého kmínu
špetka pálivé pariky
1 lžička soli
trochu octa
olej na osmažení
1 bílek
1 lžíce škrobové moučky

recept nemá fotografii

Postup

Květák si rozeberte na malé růžičky a opláchněte. Libové vepřové maso nakrájejte na malé kousky (nejlépe proužky). Na obalení masa si smíchejte v misce lžíci škrobové moučky se lžící studené vody a bílkem a na chvíli odložte misku s masem do chladna. Na větší pánvi si rozpalte 6 lžic oleje, vsypte květák a hned na počátku jej posolte, aby změkl. Při smažení je lehce míchejte, aby se osmažil rovnoměrně ze všech stran. Osmažený květák shrňte z pánve do mísy, přidejte trochu nového oleje a prudce na něm osmažte připravené nakrájené maso. Při smažení maso také občas lehce zamíchejte. Až maso zbělí (zhruba za dvě minuty), přidejte koření, předsmažený květák a hrst hrášku. Na závěr zakápněte celou směs octem a ještě naposledy zlehka promíchejte. Nejvhodnější přílohou je rýže. Máte-li k dispozici kompot ostřejší chuti (rybízový, meruňkový), dobře doplní celé jídlo - jak barevně, tak i chuťově

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 904x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Květák s masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist