Květák s masem
Suroviny
200 g vepřové kýty
1/2 květáku
hrst mraženého hrášku
2 lžíce sojové omáčky
1 lžička mletého kmínu
špetka pálivé pariky
1 lžička soli
trochu octa
olej na osmažení
1 bílek
1 lžíce škrobové moučky
Postup
Květák si rozeberte na malé růžičky a opláchněte. Libové vepřové maso nakrájejte na malé kousky (nejlépe proužky). Na obalení masa si smíchejte v misce lžíci škrobové moučky se lžící studené vody a bílkem a na chvíli odložte misku s masem do chladna. Na větší pánvi si rozpalte 6 lžic oleje, vsypte květák a hned na počátku jej posolte, aby změkl. Při smažení je lehce míchejte, aby se osmažil rovnoměrně ze všech stran. Osmažený květák shrňte z pánve do mísy, přidejte trochu nového oleje a prudce na něm osmažte připravené nakrájené maso. Při smažení maso také občas lehce zamíchejte. Až maso zbělí (zhruba za dvě minuty), přidejte koření, předsmažený květák a hrst hrášku. Na závěr zakápněte celou směs octem a ještě naposledy zlehka promíchejte. Nejvhodnější přílohou je rýže. Máte-li k dispozici kompot ostřejší chuti (rybízový, meruňkový), dobře doplní celé jídlo - jak barevně, tak i chuťově
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 904x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Květák s masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!