Vepřové maso s hlávkovým zelím

Suroviny

200 g vepřového masa z kýty
1/2 středně velké hlávky bílého zelí
1 větší pórek
2 lžíce sojové omáčky
1 lžička vegety
1 lžička mletého kmínu
1 lžička soli
2 lžíce octa
olej na smažení
1 bílek
1 lžíce škrobové moučky

recept nemá fotografii

Postup

Maso z kýty si nakrájejte na nudličky zhruba velikosti malíčku. V misce rozmíchejte nejdříve lžíci škrobové moučky se lžičkou studené vody a potom vidličkou přimíchejte bílek a lžičku soli. Do této směsi zamíchejte proužky masa a na chvíli odložte do chladna. Nakrájejte si zelí na nudličky a pórek včetně tmavě zelené části na kolečka. Na větší pánev nalejte 4 lžíce oleje a když je olej rozpálený, přidejte zelí a hned na začátku jej posolte. Zelí stále míchejte a smažte asi 8 minut - mělo by zůstat polosyrové. Na druhé pánvi osmažte rovněž na oleji maso rozmíchané s bílkem, solamylem, vodou a solí. Smažte jej prudce až do chvíle, kdy maso zbělí. Potom smíchejte obsah obou pánví, přidejte nakrájený pórek, všechno koření a ocet. Ještě lehce zamíchejte a podávejte. Vhodnou přílohou je rýže.
Poznámka: Půl hlávky zelí se zdá příliš mnoho, ale jakmile se zelí trochu osmaží, jeho objem se značně zmenší. Místo krájení zelí lze efektivně použít krouhání zelí na jakémkoliv kuchyňském strojku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 064x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové maso s hlávkovým zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist