Ďábelské plátky

Suroviny

6 plátků vepřové kýty
4 vejce
6 stroužků česneku
lžičku soli
lžičku mletého pepře
lžičku kari koření
3 lžičky sladké papriky
2 lžíce worcesterské omáčky

recept nemá fotografii

Postup

Lehce naklepané plátky vepřových řízků je nutné vložit nejméně 24 hodin předem do marinády! Tu si připravíme smícháním (rozšleháním) všech výše uvedených surovin kromě masa. Při vkládání plátků masa do marinády je propichujeme vidličkou, aby marinádu dobře natáhly. Marináda by měla maso zakrývat. Naložené maso uložíme na den do chladna a pokud si večer vzpomeneme, není od věci maso v marinádě obrátit, opět trochu vidličkou propíchat a znovu urovnat.. Druhý den pak plátky zprudka smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Vhodnou přílohou je rozhodně velké množství zeleninového salátu, a pokud vyžadujete klasickou přílohu, tak jednoznačně brambory.
Obměna: místo vepřových plátků lze použít i kuřecí řízky.
Upozornění: je to moc dobré, s bramborami docela vydatné jídlo, ale pozor na cholesterol!

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 698x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ďábelské plátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist