Ostré vepřové kotlety
Suroviny
4 vepřové kotlety
4 stroužky česneku
1 lžíce hořčice
1 feferonka
několik černých oliv
4 rajčata
sůl
mletý pepř
bazalka
strouhaný sýr
Postup
Kotlety po obvodu několikrát nařízneme, jemně naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem a hořčicí a necháme chvíli odležet v chladnu. Mezitím odpeckujeme olivy, račata ponoříme na 10 vteřin do horké vody, oloupeme a nakrájíme na kousky. Kotlety osolíme, zvolna opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme usekanou feferonku (lze nahradit pálivou mletou paprikou), olivy, rajčata, bazalku a asi tři lžíce vody a krátce podusíme. Na talíří ozdobíme kotlety strouhaným sýrem, vhodnou přílohou jsou brambory posypané sekanou zelenou petrželkou. Lze doplnit i několika listy hlávkového salátu.
Poznámka: jídlo je opravdu ostřejší, méně vhodné pro děti.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 327x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ostré vepřové kotlety
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!