Játra s vepřovým masem
Suroviny
400 g vepřové kýty
400 g vepřových jater
200 g čerstvých nebo naložených hub
3 kyselé okurky
3 červené papriky
cibuli
sůl
pepř
ďábelské koření
Postup
Vepřovou kýtu si připravíme už večer. Nakrájíme ji na tenké proužky, dáme do misky, osolíme, opepříme a posypeme ďábelským kořením, zakapeme olejem a dobře zamícháme. Přikrytou misku uložíme do chladna. Druhý den si připravíme zeleninu a houby. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, na něj vložíme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme vepřové maso. Když se maso zatáhne, přidáme postupně nakrájené houby, kyselé okurky a na proužky nakrájenou papriku. Lehce podlijeme a dusíme do měkka. Mezitím si na malé kousky nakrájíme vepřová játra. Když je maso téměř měkké, přidáme játra a dusíme ještě deset minut. Jako příloha je vhodná dušená rýže. Ozdobit možno listem zeleného salátu nebo proužky čínského zelí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 404x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Játra s vepřovým masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!