Bramborák s hermelínem a oblohou
Suroviny
750 g brambor
4 lžíce hladké mouky
2 vajíčka
pepř
sůl
majoránka
2 hermelíny
2 lžíce kečupu
čerstvá zelenina na oblohu
Postup
Připravte si klasické bramborákové těsto - nastrouhané brambory, hladkou mouku, vajíčka, sůl, pepř, majoránku a případně rozdrcený stroužek česneku smíchejte dohromady. Nakrájejte si hermelín na tenké obdélníčky. Připravte si zeleninovou oblohu - rajčata, papriky, červenou řepu, salátovou okurku, sterilovaný hrášek apod. Na větší pánev nalejte trochu oleje, rozetřete, nalejte sběračku bramborákového těsta a rovnoměrně rozprostřete na pánvi. Po upečení jedné strany obraťte, na polovinu dopékajícího se bramboráku položte proužky hermelínu a v jakmile začne hermelín měkknout, přeložte bramborák na polovinu a vytvořte tak jakousi kapsu naplněnou hermelínem. Ještě trochu zapečte, aby došlo ke spojení hermelínu a bramboráku. Z pánve přesuňte naplněný bramborák rovnou na talíř, ozdobte jej proužky kečupu a doplňte připravenou zeleninovou oblohou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 227x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramborák s hermelínem a oblohou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!