Pomazánka z makrel
Suroviny
2 uzené makrely
2 cibule velké
2 - 3 lžíce Ramy nebo másla
5 sladkokyselých okurek
šťáva z citronu
majolka
Postup
Makrely zbavíme kostí a kůže, přidáme trochu citronové šťávy a krátce rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a Ramu (množství Ramy dle chuti a tučnosti makrel) a řádně promícháme (lze i ve šlehači). Pak přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky a trochu majolky (ta není nutná, ale pomazánku zjemní). Pomazánku necháme trochu vychladit v ledničce, m mažeme na pečivo i na chleba. Ozdobit lze proužkem červené papriky nebo plátkem salátové okurky.
Poznámka: Citronové šťávy použijte zpočátku méně a případně na závěr přidejte podle chuti. Pozor také na množství tuku - pokud jej použijete příliš v kombinaci s tučnou makrelou, pomazánka se výjimečně může i srazit.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 436x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pomazánka z makrel
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!