Čokoláda
Suroviny
200 g ztuženého tuku (Iva, Omega)
200 g moučkového cukru
100 g kakaa
1 vanikový cukru
velká čokoláda na vaření
1 1/2 balíčku čokoládového pudingu
Postup
Čokoláda je určena na polevy na nejrůznější řezy (uvedené množství stačí na polití řezů na velkém plechu), ale i na vánoční cukroví (množství polevy nutno přizpůsobit potřebě). Jde o poměrně tvrdou a lesklou čokoládovou polevu. Lze ji ale také nalévat do formiček na cukroví (vypláchnutých studenou vodou).
Čokoládu vaříme nad párou - menší hrnek či kotlík postavíme do většího hrnku s vodou a zahříváme. Na dno kotlíku nakrájíme či nastrouháme na hrubém struhadle ztužený tuk, nasypeme přes síto prosátý moučkový cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, kakao, přidáme na kousky rozlámanou čokoládu na vaření. Mícháme vařečkou až do dokonalého rozpuštění všech surovin a spojení v hladkou čokoládovou hmotu. Pokud se zdá čokoláda hustá (záleží na způsobu, jak ji chcete použít), lze přidat dodatečně kousek ztuženého tuku. Ještě teplou čokoládovou hmotou poléváme pečivo.
Poznámka:
Pokud Vám poleva např. při polévání drobného cukroví postupně tuhne, je lepší mít kotlík stále ponořený do teplé vody. Zbylou polevu lze uchovat v ledničce a pro další použití ji opět v teplé vodě rozehřát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 996x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Čokoláda
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!