Těstovinový salát s tuňákem
Suroviny
500 g těstovin
1 konzerva tuňáka
1 ananasový kompot )
1 velké jablko
100 g sýra Madeland
Marináda:
2-3 lžíce oleje
1 lžička hořčice
sůl bílý pepř
2-3 lžíce oleje od tuňáka
Postup
Nejdříve si uvařte těstoviny dle návodu na obalu - je vhodné je však nechat poněkud tvrdší než jaké se vaří jako příloha. Doporučujeme použít těstoviny většího rozměru a zajímavého tvaru. Po uvaření je přeceďte přes síto, prolijte studenou vodou a nechte na sítu odkapat a vychladnout.
Mezitím si v misce rozmačkejte vidličkou tuňáka z konzervy, oloupejte a nastrouhejte jablko. Přidejte odkapané těstoviny a všechny suroviny zamíchejte s marinádou a dejte do uležet do ledničky minimálně na dvě hodiny (lze nechat uležet i do druhého dne). Misku se salátem je vhodné přikrýt folií, aby neunikala vůně.
Poznámka: Lze použít jako lehkou a osvěžující večeři.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 160x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Těstovinový salát s tuňákem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!