Angreštové řezy

Suroviny

0,7 l kompotu
(angrešt nebo jiné zavařené ovoce)
4 vejce
200 g cukru krupice
1 a 1/2 dl oleje
1 a 1/2 lžičky jedlé sody
350 g polohrubé mouky

recept nemá fotografii

Postup

Otevřeme sklenici kompotu a přes sítko oddělíme šťávu a ovoce. Vejce, cukr a olej ušleháme do pěny. Přidáme šťávu ze zavařeného kompotu a mouku smíchanou se sodou. Nakonec opatrně zamícháme ovoce. Nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a pomalu pečeme. Po vychladnutí krájíme na řezy.

Poznámka: Moučník má trochu neobvyklou barvu - záleží na použitém ovoci. Tento drobný estetický nedostatek však vyváží jeho jemná a osvěžující chuť a také skutečnost, že se tímto způsobem spotřebují nadbytečné kompoty. Navíc je příprava moučníku velice rychlá a snadná i pro začínající hospodyňku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 383x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Angreštové řezy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist