Angreštové řezy
Suroviny
0,7 l kompotu
(angrešt nebo jiné zavařené ovoce)
4 vejce
200 g cukru krupice
1 a 1/2 dl oleje
1 a 1/2 lžičky jedlé sody
350 g polohrubé mouky
Postup
Otevřeme sklenici kompotu a přes sítko oddělíme šťávu a ovoce. Vejce, cukr a olej ušleháme do pěny. Přidáme šťávu ze zavařeného kompotu a mouku smíchanou se sodou. Nakonec opatrně zamícháme ovoce. Nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a pomalu pečeme. Po vychladnutí krájíme na řezy.
Poznámka: Moučník má trochu neobvyklou barvu - záleží na použitém ovoci. Tento drobný estetický nedostatek však vyváží jeho jemná a osvěžující chuť a také skutečnost, že se tímto způsobem spotřebují nadbytečné kompoty. Navíc je příprava moučníku velice rychlá a snadná i pro začínající hospodyňku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 383x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Angreštové řezy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!