Kečupová ryba
Suroviny
1000 g kapra nebo mořské štiky
sůl, pepř,
trochu másla, citronová šťáva
100 g zelené papriky
100 g cibule
100 g žampionů
2 lžíce kečupu
1 lžíce bílého vína
Postup
Rybu rozporcujeme, umyjeme, osušíme, posolíme, popepříme, pokapeme citronem a necháme asi 20 minut odpočívat. Zatím si nakrájíme žampiony na plátky, cibuli na kolečka a papriku na proužky. Plátky ryby rychle opečeme z obou stran na pánvi na troše oleje a předáme do zapékací misky, do které jsme na dno položili dva tenké plátky másla. Na zbylém oleji na pánvi rychle opečeme cibuli, žampiony, zelenou papriku. Když vše trochu změkne, přidáme 2 lžíce kečupu, 1 lžíci bílého vína, případně ještě trochu citronové šťávy a 2 - 3 minuty podusíme. Všechno potom nalijeme na rybu připravenou v zapékací misce a dáme společně na chvíli (10 - 15 minut) podusit do trouby.
Příloha: jakákoliv (brambory, rýže, chleba...)
Poznámka z praxe: takto upravená ryba chutná i strávníkům, kteří ryby jíst jinak nemusí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 457x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kečupová ryba
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!