Zapékané brambory s kyselým zelím
Suroviny
1 Kg brambor
500 g kyselého zelí
2 cibule
sůl
tuk na vymaštění zapékací misky
Postup
Oloupeme a v osolené vodě s kmínem uvaříme brambory. Z kyselého zelí vymačkáme vodu a pokud je to potřeba, tak jej najemno nakrájíme. Na másle či jiném oblíbeném tuku usmažíme nakrájenou cibuli do zlatova. Uvařené brambory rozmačkáme a zamícháme do nich zelí a usmaženou cibuli. Vymažeme zapékací misku, naplníme ji připravenou bramborovou směsí a dáme zapést do trouby.
Obměny: Lze vylepšit vmícháním nakrájené klobásy nebo uzeného masa.
Jde o velmi jednoduché jídlo, na které nejdříve strávníci hledí nedůvěřivě, ale jakmile jednou ochutnají, přidávají si. Je vhodné jako lehká večeře.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 737x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapékané brambory s kyselým zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!