Pivní štrůdl
Suroviny
300 g hladké mouky
1/2 kostky ztuženého tuku
16 lžic piva
6 lžic cukru
skořice
oříšky
hrozinky
Postup
Do 300 gramů hladké mouky nastrouháme na hrubém okurkové struhadle polovinu kostky ztuženého pokrmového tuku (Iva, Omega...) a přidáme 16 polévkových lžic piva. Těsto zpracujeme zezačátku příborovým nožem, později rukama až do hladka na vále. Uložíme jej asi na 20 minut pod hodně nahřátý kastrůlek. (Lze jej nahřát prázdný v troubě nebo nad párou). Těsto pod kastrůlkem zvláční a spojí se, takže proces nahřátí je velmi důležitý. Hotové těsto rozdělíme na polovinu a z každé části rozválíme co největší a nejtenčí oválnou placku, poklademe na ni najemno nakrájená jablka, posypeme sekanými oříšky, hrozinkami, cukrem a skořicí. S pomocí utěrky zavineme, položíme na plech a potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě do doby, než těsto začně růžovět.
Poznámka: Chceme-li dělat dvojnásobné množství, nemusíme počítat 32 lžic piva (je to o nervy!), ale odhadneme asi 2/3 lahve.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 339x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pivní štrůdl
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!