Krůtí roláda s vepřovým
Suroviny
1 větší krůtí prsa vcelku
300 g vepřové plece
100 g slaniny
100 g šunky
4 žampióny
hrst petrželky
1 rohlík
trochu mléka
špetka pepře
špetka zázvoru
špetka muškátového oříšku
2 vejce
máslo
sůl
olej
Postup
Krůtí prsa vykostíme, upravíme na plát na naklepeme. Okraje odřízneme tak, aby vznikl obdélník a společně s vepřovým je umeleme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi vyškvaříme. Žampióny oloupeme, nakrájíme na plátky, šunku nakrájíme na nudličky, obojí přidáme ke slanině a necháme podusit. Pak směs přidáme k mletému masu. Rohlík nakrájíme na kolečka a namočíme v mléce. Lehce ho vyždímáme a přidáme k mletému masu. Směs okořeníme, osolíme, přidáme vejce a dobře promícháme. Plát krůtího osolíme a potřeme masovou směsí. Svineme do rolády a převážeme ji nití. Na pekáči rozehřejeme olej a roládu na něm ze všech stran opečeme. Pak ji podlijeme trochou horké vody a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu za občasného podlévání a přelévání výpekem. Občas potřeme roládu rozpuštěným máslem. Když je roláda upečená dozlatova, vyjmeme ji a výpek doplníme zbylým máslem a krátce povaříme.
Roládu podáváme nakrájenou na plátky s bramborami přelitými výpekem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 424x
Komentáře receptu Krůtí roláda s vepřovým
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!