Krocan nadívaný
Suroviny
1 krocan
máslo
slanina
nádivka:
2 žemle
sladká smetana
2 vejce
30 g másla
asi 60 g šunky
kousek slaniny
několik pistácií
Postup
Krocana očistíme, opereme a osušíme, nasolíme a kůži kolem volete podpíchneme. Žemle nastrouháme a pokropíme metanou. Přidáme žloutky, máslo, šunku a slaninu nakrájené nadrobno a spařené a podélně nakrájené pistácie. Vše dobře promícháme. Pokud je nádivka tuhá, přilijeme ještě lžíci smetany. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do nádivky. Nádivkou pak naplňujeme lžičkou volátko, po naplnění ho zašijeme. Krocana položíme na pekáč zády vzhůru, podlijeme a dáme pod něj kousek másla a nakrájené slaniny. Na plotně ho prudce opečeme, pak odebereme asi 2/3 šťávy a dáme krocana péci do trouby. Během pečení maso poléváme výpekem a obrátíme. Když je krocan upečený, smícháme podle potřeby výpek s odebranou šťávou.
Podáváme s dušenou rýží a kompotem nebo s bramborami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 838x
Komentáře receptu Krocan nadívaný
anonym: | středa 28. prosince 2011 |
JAK DLOUHO SE KROCAN PECE? A NA KOLIK STUPNU? |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!