Polévka z bílého vína se sněhovými nočky
Suroviny
(pro 4 osoby)
600 g vypeckovaných třešní
400 ml vody
1 lžička mleté skořice
120 g cukru krupice
200 ml bílého vína
100 ml tekuté šlehačky
20 g Solamylu
Na nočky:
1 bílek
30 g cukru krupice
Postup
Bílek šleháme v horké vodní lázni s 15 g cukru asi 5 minut. Pak přidáme zbývajících 15 g cukru a ještě šleháme do zhoustnutí. Z hmoty děláme lžičkou kopečky na plech vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě je sušíme při 100.C asi hodinu. Třešně krátce povaříme ve vodě s cukrem a skořicí. Pak přilijeme víno a zahustíme Solamylem. Vše pak po zchladnutí rozmixujeme (můžeme použít ponorný mixér) a přilijeme šlehačku. Polévku dáme do chladničky.
Podáváme v miskách ozdobené sněhovými nočky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 756x
Komentáře receptu Polévka z bílého vína se sněhovými nočky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!