Nákyp se zeleninou

Suroviny

(pro 4 osoby)
400 g brambor
400 g hrubé mouky
3 vejce
250 g růžičkové kapusty
250 g mrkve
200 ml zeleninového vývaru
100 g anglické slaniny
20 g droždí
sůl, pepř
strouhanka a tuk do formy
čerstvé bylinky

recept nemá fotografii

Postup

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Vychladlé je prolisujeme do mísy. Ve vlažném vývaru necháme vzejít droždí. Do mísy k bramborům přidáme mouku, sůl, pepř, bylinky a vejce. Zalijeme kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout asi půl hodiny. Omytou mrkev nakrájíme na kostičky, omyté kapustičky rozpůlíme a společně povaříme asi 5 minut ve slané vodě. Anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a scezenou zeleninu zapracujeme do těsta. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Naplníme ji těstem, které necháme znovu vykynout.
Pečeme asi 50 minut při 180.C. Porce posypeme čerstvými bylinkami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 476x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,00 (počet: 1) 7,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nákyp se zeleninou

anonym: neděle 7. listopadu 2010
Jak může být bezmasé jídlo se slaninou? :-(

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist