Nákyp se zeleninou
Suroviny
(pro 4 osoby)
400 g brambor
400 g hrubé mouky
3 vejce
250 g růžičkové kapusty
250 g mrkve
200 ml zeleninového vývaru
100 g anglické slaniny
20 g droždí
sůl, pepř
strouhanka a tuk do formy
čerstvé bylinky
Postup
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Vychladlé je prolisujeme do mísy. Ve vlažném vývaru necháme vzejít droždí. Do mísy k bramborům přidáme mouku, sůl, pepř, bylinky a vejce. Zalijeme kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout asi půl hodiny. Omytou mrkev nakrájíme na kostičky, omyté kapustičky rozpůlíme a společně povaříme asi 5 minut ve slané vodě. Anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a scezenou zeleninu zapracujeme do těsta. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Naplníme ji těstem, které necháme znovu vykynout.
Pečeme asi 50 minut při 180.C. Porce posypeme čerstvými bylinkami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 476x
Komentáře receptu Nákyp se zeleninou
anonym: | neděle 7. listopadu 2010 |
Jak může být bezmasé jídlo se slaninou? :-( |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!