Krůtí maso s třešněmi a kari rýží
Suroviny
(pro 4 osoby)
600 g krůtích prsou
300 g rýže
2 cibule šalotky
olej
kari koření
250 ml bílého vína
1 vejce
1 lžička moučkového cukru
80 g hladké mouky
mletý barevný pepř
100 ml drůbežího vývaru
½ lžičky instanční jíšky
200 g třešní se stopkou
sůl
pažitka na ozdobení
Postup
Rýži propláchneme a necháme okapat. Šalotky oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme v kastrolu na lžíci oleje zesklovatět. Přidáme rýži a promícháme s trochou kari koření. Vše zalijeme 150 ml bílého vína a 300 ml vody. Osolíme a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 15 minut. Pak odstavíme a rýži necháme pod pokličkou dojít doměkka. Ve 100 ml vína rozšleháme žloutek, přidáme cukr, špetku soli a hladkou mouku. Vše dobře promícháme a necháme asi 30 minut odpočinout. Mezitím očistíme maso, osolíme ho, ochutíme barevným pepřem a v hluboké pánvi opečeme na rozpáleném oleji po všech stranách. Podlijeme drůbežím vývarem a necháme krátce povařit (doměkka). Pak maso vyndáme a šťávu zahustíme jíškou, chvíli povaříme a podle chuti osolíme. Maso vrátíme do omáčky, aby nevychladlo. Z bílku ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do připraveného těstíčka. V něm pak namáčíme třešně, které držíme za stopku a v rozpáleném oleji je osmažíme. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Maso naporcujeme a podáváme s kari rýží posypanou nasekanou pažitkou a smaženými třešněmi.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 270x
Komentáře receptu Krůtí maso s třešněmi a kari rýží
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!