Rybí polévka
Suroviny
2 kapří hlavy
300 g kapřích vnitřností (nejlépe jikry i mlíčí)
100 g celeru
50 g petržele
50 g mrkve
100 g másla
hrst hrachu (den předem namočeného)
kousek celého zázvoru
20 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
½ menší cibule
3 bobkové listy
sůl
na jíšku:
50 g másla
50 g hladké mouky
Postup
Kapří hlavy zbavíme skřelí, důkladně je omyjeme a celé vaříme v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením asi 40 minut. Pak přidáme omyté vnitřnosti a vaříme dál asi 20 minut. Kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme a prudce opečeme na másle. Přilijeme vodu, přidáme hrách, zázvor, pepř a celou půlku cibule a vaříme doměkka asi 30 minut. Kapří hlavy a vnitřnosti přecedíme a vývar smícháme se zeleninou. Vnitřnosti nakrájíme a vrátíme do polévky, kterou osolíme. Na pánvi na másle umícháme jíšku a zahustíme jí polévku. Vše ještě 15 minut povaříme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 867x
Komentáře receptu Rybí polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!