Marinovaný jelení hřbet
Suroviny
(pro 8 osob)
2 kg jeleního hřbetu
polévková zelenina
½ l červeného vína
2 cibule
1 bobkový list
6 bobulí jalovce
1 lžička černého pepře
200 g slaniny
1 lžička soli
4 lžíce oleje
¼ l smetany
1 krajíc černého chleba
2 lžíce rybízové zavařeniny
Postup
Maso naložíme 2 dny předem do následujícího nálevu:
Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. Povaříme 10 minut s červeným vínem, bobkovým listem, jalovcem, pepřem a necháme vychladnout. Jelení hřbet prošpikujeme a naložíme do marinády a na 2 dny ji uložíme do chladna. Průběžně maso obracíme. Pak maso osolíme a přendáme na pekáč. Olej zahřejeme na vysokou teplotu a přelijeme jím maso. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 175.C (plyn stupeň 2-3) a pečeme celkem asi 100 minut, postupně přidáváme zeleninu a marinádu. Upečené maso vyndáme, zeleninu a výpek propasírujeme sítem. Přidáme smetanu, rozdrobený chléb a rybízovou zavařeninu. Krátce povaříme, dochutíme a přes síto nalijeme do omáčníku.
Přílohy: bramborové knedlíky, lišky na másle, podle chuti glazované kaštany. Nebo jablečný kompot, brusinky, červené zelí a krokety. Červené víno.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6 655x
Komentáře receptu Marinovaný jelení hřbet
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!