Marinovaný jelení hřbet

Suroviny

(pro 8 osob)
2 kg jeleního hřbetu
polévková zelenina
½ l červeného vína
2 cibule
1 bobkový list
6 bobulí jalovce
1 lžička černého pepře
200 g slaniny
1 lžička soli
4 lžíce oleje
¼ l smetany
1 krajíc černého chleba
2 lžíce rybízové zavařeniny

recept nemá fotografii

Postup

Maso naložíme 2 dny předem do následujícího nálevu:
Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. Povaříme 10 minut s červeným vínem, bobkovým listem, jalovcem, pepřem a necháme vychladnout. Jelení hřbet prošpikujeme a naložíme do marinády a na 2 dny ji uložíme do chladna. Průběžně maso obracíme. Pak maso osolíme a přendáme na pekáč. Olej zahřejeme na vysokou teplotu a přelijeme jím maso. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 175.C (plyn stupeň 2-3) a pečeme celkem asi 100 minut, postupně přidáváme zeleninu a marinádu. Upečené maso vyndáme, zeleninu a výpek propasírujeme sítem. Přidáme smetanu, rozdrobený chléb a rybízovou zavařeninu. Krátce povaříme, dochutíme a přes síto nalijeme do omáčníku.

Přílohy: bramborové knedlíky, lišky na másle, podle chuti glazované kaštany. Nebo jablečný kompot, brusinky, červené zelí a krokety. Červené víno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 655x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,50 (počet: 2) 9,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marinovaný jelení hřbet


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist