Srnčí hřbet po bádensku
Suroviny
(pro 6 osob)
1,5 kg srnčího hřbetu
slanina podle chuti
4 lžíce oleje
1 lžička celého pepře
2 bobule jalovce
2 cibule
¼ l červeného vína
2 lžičky soli
150 g zakysané smetany
4 hrušky (asi 500 g)
1/8 l jablečného moštu
1 lžíce cukru
8 lžiček rybízové marmelády
alobal
Postup
Maso z mladého kusu můžeme upravovat ihned, maso ze staršího kusu by mělo být odleželé.
Srnčí hřbet prošpikujeme, potřeme olejem, posypeme tlučeným pepřem a rozmačkanými bobulemi jalovce. Dále do pekáče. Cibuli oloupeme, nakrájíme a na zbytku oleje ji necháme zpěnit. Rozložíme ji kolem pečeně a polijeme vínem. Pekáč dáme na střed předehřáté trouby, pečeme při 225.C (plyn stupeň 4-5). Po čtvrt hodině maso polijeme výpekem a po 7 minutách znovu. Celkovýá doba pečení je asi 30 minut. Hotovou pečeni osolíme, zabalíme do alobalu a udržujeme v teple. Vypečenou šťávu propasírujeme, vmícháme smetanu a uvaříme omáčku. Dochutíme ji solí a pepřem. Jablečný mošt uvedeme do varu, přidáme oloupané na půlky rozkrojené hrušky a jádřinců zbavené a cukr. Dusíme asi 10 minut. Hrušky vyjmeme, naplníme rybízovou marmeládou a ozdobíme jimi upečené maso.
Příloha: bramborové krokety, červené zelí
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6 380x
Komentáře receptu Srnčí hřbet po bádensku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!