Pomerančová srdíčka
Suroviny
250 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
špetka soli
1 vanilkový cukr
1 vejce
150 g másla
pečící papír nebo tuk na vymazání plechu, případně silikonová fólie
na náplň:
100 g pomerančové marmelády
na ozdobení:
100 g tmavé polevy
50 g vlašských ořechů na ozdobení
nebo poleva umíchaná z pomerančové šťávy a moučkového cukru, kandované ovoce na ozdobení
Postup
Z mouky, cukru, soli, valníkového cukru, vejce a změklého másla vypracujeme těsto. Rukama z něj vytvarujeme kouli a necháme ho asi hodinu odpočinout. Pak ho propracujeme, aby zvláčnělo. Na pomoučněném vále z něj vyválíme plát asi 4-5 mm silný a formičkami z něj vykrojíme srdíčka (asi 60 ks). Upečeme je na tukem vymazaném nebo pečícím papírem či silikonovou fólií vyloženém plechu v předehřáté troubě při 200.C (plyn stupeň 3-4). Ještě teplé je opatrně kulatým nožem z plechu snímáme. Po vychladnutí slepujeme srdíčka marmeládou. Polevu (koupíme ji hotovou) rozehřejeme ve vodní lázni a naneseme na srdíčka. Do středu každého srdíčka dáme vlašský ořech. Pokud použijeme polevu umíchanou z pomerančové šťávy a moučkového cukru, ozdobíme srdíčka kousky kandovaného ovoce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 076x
Komentáře receptu Pomerančová srdíčka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!