Rajská omáčka
Suroviny
1 cibule
cukr podle chuti
sůl
8 ks hřebíčků
4 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
bobkový list
konzerva rajského protlaku
1 šlehačka (nebo mléko s kouskem másla)
hladká mouka na zahuštění
Postup
Na tuku osmažíme na drobno nakrájenou cibulku s cukrem. Osolíme, přidáme koření, bobkový list a rajský protlak. Zalijeme vodou a 30 minut vaříme. Pak omáčku přecedíme a zahustíme šlehačkou, ve které jsme do hladka rozmíchali hladkou mouku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6 437x
Hodnocení receptu:
7,60 (počet: 5)
7,60
5
10
Komentáře receptu Rajská omáčka
anonym: | pátek 23. dubna 2010 |
...na ředění je dobře ředit "pivem" a na zahuštění je zase dobré zahustit "vodkou"... | |
anonym: | pátek 18. ledna 2008 |
Vodu dávám odhadem asi 1/2 l, podle potřeby je pak možno vařící vodu přidat, pokud by omáčka byla moc hustá, nebo v trošce studené vody dohladka rozmícht hladkou mouku a za stálého míchání přolévat, pokud by byla moc řídká. | |
anonym: | pátek 18. ledna 2008 |
kolik vody? | |
anonym: | sobota 4. srpna 2007 |
rajská je rajská, ta skořice je tam dobrá | |
anonym: | sobota 4. srpna 2007 |
lepší je bez šlehačky a přidat celou skořici, fakt. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Recepty
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!