Holubky z Východního Slovenska
Suroviny
1 hlávka zelí
3 varné sáčky rýže
1/2 kg mleté
pepř, sůl
červená mletá paprika
2x rajský protlak
cibule
česnek
300 g prorostlého uzeného bůčku nebo slaniny
čerstvá petrželová nať
Postup
Z hlávky zelí vyřízneme košťál, odstraníme první listy a ponoříme do vroucí vody. Zpařené, změklé listy
vidličkou po jednom vyndáme.
Směs:
Uzený bůček (slaninu) vypražíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku a
necháme podusit. Přidáme mletou a dál dusíme do polosyrova. Směs vysypeme do mísy, přidáme
uvařenou rýži, na drobno nakrájený česnek, malý rajský protlak, pepř, sůl, případně i čerstvou
petrželovou nať. Promícháme a plníme zelné listy. Zbytek zelí (malé listy, které nejdou plnit) dáme na
dno hrnce. Na ně skládáme holubky těsně vedle sebe na několik pater. Smícháme rajský protlak
s vodou asi 1/2 sklenice od okurek, holubky tím zalijeme, zakryjeme pokličkou a necháme dusit asi
45 minut na mírném ohni. Po vypnutí necháme alespoň půl hodiny dojít.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 24 393x
Komentáře receptu Holubky z Východního Slovenska
anonym: | pondělí 14. března 2011 |
Kde jste to vzaly BŮČEK nebo SLANINA!!!!!!!!!!! Dává se tam mleté maso syrové |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!