Štědrovečerní bomba

Suroviny

1/2 litru plnotučného mléka nebo smetany
100 g hrubé mouky
150 g práškového cukru
30 g kakaa
rybízová zavařenina
ořechy nebo mandle
3 žloutky
vanilka
citrónová kůra
kandované ovoce
1 dl oleje
rum nebo griotka na pokapání piškotů
piškoty (kupované nebo různé úlomky piškotových těst z předvánočního pečení)

recept nemá fotografii

Postup

Mléko, žloutky, cukr, olej, mouku, vanilku a citrónovou kůru uvaříme za stálého míchání na tuhý krém. Po odstavení ze sporáku šleháme metlou do vychladnutí. Hlubokou kulatou mísu prolijeme studenou vodou, na dno dáme malou vrstvu krému, pak vrstvu piškotů, ořechů a ovoce a pak zase vrstvu krému obarveného kakaem. Vrsty světlého a tmavého krému a vrstvy ovoce a piškotů střídáme, až je mísa plná.

Bombu připravujeme buď brzy ráno nebo den předem a dáme ji do ledničky. Před podáváním bombu vyklopíme na plochou mísu, ozdobíme čerstvým ovocem (banány, pomeranče, ananas,...) a navršíme šlehačku. Polijeme nezředěným kondenzovaným kakaem, posypeme ořechy a hoblinkami čokolády a podáváme.

Poznámka: Šlehačku můžeme nahradit zmrazenou polárkovou pěnou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 509x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,50 (počet: 2) 9,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Štědrovečerní bomba


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist