Kudlánky (neboli kulajda)
Suroviny
4 brambory
celý kmín
sůl
3 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
1-2 bobkové listy
malá cibule
1 dcl podmáslí
1 šlehačka
hladká mouka na zahuštění
2 vejce
lžíce sekaného kopru
houby, nejlépe lišky
ocet
Postup
Brambory okrájíme a dáme vařit. Přidáme sůl, kmín, nové koření, celý pepř, bobkový list, na kousky nakrájenou cibuli a houby. Když jsou brambory uvařené, přidáme podmáslí. Ve šlehačce rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do polévky. Když je polévka moc hustá, přidáme vodu. Pokud je řídká, rozmícháme v trošce studené vody lžičku hladké mouky a za stálého míchání vlijeme do polévky.Chvíli povaříme. Pak přidáme rozšlehaná vejce. Pokud nechceme, aby se v polévce srazila, necháme ji napřed vychladnout. Nakonec vmícháme kopr.
Převařený ocet přidáváme až do talíře podle chuti.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6 963x
Komentáře receptu Kudlánky (neboli kulajda)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!