Koláč s kysaným zelím a uzeninou
Suroviny
400 g hladké mouky
15 ml sladké smetany
200 g másla
1 žloutek
1 lžíce mléka
řeřicha
300 g klobásy
2 lžíce mleté červené papriky
sůl
Náplň:
2 cibule
olej
500 g kyselého zelí
200 g tvrdého sýra
2 vejce
špetka kayenského koření
kmín
Postup
Na vál prosijeme mouku, smícháme se solí, přidáme smetanu, nastrouhané máslo a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme do alobalu a dáme na hodinu do chladničky. Na pomoučněném válu pak rozválíme 2/3 těsta a dáme ho na plech. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmažíme na rozehřátém oleji. Přidáme vyždímané zelí a dusíme asi 10 minut. Sýr nastrouháme, smícháme s vejci rozšlehanými s kayenským kořením a kmínem, přidáme s vychladlému zelí a promícháme. Touto náplní potřeme plát těsta, obložíme ho nakrájenou klobásou a posypeme mletou paprikou. Rozválíme zbytek těsta, ozdobným válečkem vytvoříme mřížku a položíme ji na náplň. Kraje zmáčkneme. Povrch potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem a solí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200.C asi 30 minut. Nakonec koláč posypeme nasekanou řeřichou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 918x
Komentáře receptu Koláč s kysaným zelím a uzeninou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!