Gnocchi s tvarohovou omáčkou
Suroviny
1 kg brambor
30 g másla
300 g hladké mouky
2 vejce
40 g másla
sůl
červený pepř
Omáčka:
200 g měkkého tvarohu
150 g plísňového sýra
150 ml mléka
svazek jarní cibulky
100 g stonkového celeru
20 g másla
sůl
Postup
Brambory očistíme a uvaříme doměkka. Rozmačkáme je, přidáme 30 g másla, mouku, rozšlehané vejce. Vše dobře vymícháme a necháme vychladnout. Na pomoučněném vále těsto rozpůlíme a z každé poloviny vyválíme váleček o průměru asi 3 cm. Z válečků krájíme kolečka silná 1 cm a každý stiskneme zadní stranou vidličky. Gnocchi vaříme ve slané vodě asi 2 minuty. Pak je scedíme, necháme okapat a pak na rozehřátém másle mírně osmažíme. V mixéru připravíme omáčku z tvarohu, nastrouhaného sýra a mléka. Cibulku oloupeme, celer očistíme, obojí nakrájíme na plátky, osmažíme na másle, zalijeme tvarohovou směsí a za stálého míchání povaříme několik minut. Nakonec podle chuti osolíme. Gnocchi rozdělíme na talíře, polijeme omáčkou a posypeme roztlučeným červeným pepřem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 438x
Komentáře receptu Gnocchi s tvarohovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!