Štrůdl (jablečný závin)
Suroviny
500 g hladké mouky
300 g Hery
1 vejce a 1 žloutek
5 lžic mléka
špetka soli
1 vanilkový cukr
1 lžíce octa
jablka
skořicový cukr
rozinky
ořechy
případně strouhanka
vejce na potření
Postup
Z mouky, Hery, vejce, žloutku, vanilkového cukru, mléka, octa a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Vyválíme placku, kterou pokryjeme strouhanými jablky, z jedné strany necháme asi 7 cm těsto nepokryté. Jablka posypeme skořicovým cukrem (je možno i cukrem krupicí, pokud jsou jablka kyselá), drcenými ořechy a rozinkami. Prázdné těsto a kraje potřeme rozkvedlaným vejcem. Zabalíme roládu, začínáme od posypaného konce. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozkvedlaným vejcem.
Poznámka: Aby se jablka do těsta nevsákla, můžeme napřed posypat těsto strouhankou a potom na něj dát jablka.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 16 469x
Komentáře receptu Štrůdl (jablečný závin)
anonym: | středa 11. dubna 2012 |
mnam | |
ing.: | neděle 6. března 2011 |
je skvělý |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!