Štrůdl (jablečný závin)

Suroviny

500 g hladké mouky
300 g Hery
1 vejce a 1 žloutek
5 lžic mléka
špetka soli
1 vanilkový cukr
1 lžíce octa
jablka
skořicový cukr
rozinky
ořechy
případně strouhanka
vejce na potření

recept nemá fotografii

Postup

Z mouky, Hery, vejce, žloutku, vanilkového cukru, mléka, octa a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Vyválíme placku, kterou pokryjeme strouhanými jablky, z jedné strany necháme asi 7 cm těsto nepokryté. Jablka posypeme skořicovým cukrem (je možno i cukrem krupicí, pokud jsou jablka kyselá), drcenými ořechy a rozinkami. Prázdné těsto a kraje potřeme rozkvedlaným vejcem. Zabalíme roládu, začínáme od posypaného konce. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozkvedlaným vejcem.
Poznámka: Aby se jablka do těsta nevsákla, můžeme napřed posypat těsto strouhankou a potom na něj dát jablka.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 16 469x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6,78 (počet: 23) 6,78 23 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Štrůdl (jablečný závin)

anonym: středa 11. dubna 2012
mnam
ing.: neděle 6. března 2011
je skvělý

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist