Makovec
Suroviny
200 g brambor
40 g jemné krupice
80 g jemně umletého máku
150 g cukru krupice
1 vejce
1 bílek
4 lžíce mléka
1 prášek do pečiva
špetka mleté skořice
špetka tlučeného hřebíčku
1 vanilkový cukr
kůra z 1 citrónu
tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
zavařenina
kakaová nebo rumová poleva (viz Moučníky - Polevy a náplně)
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. Žloutek utřeme do pěny s cukrem a mlékem. Přidáme brambory, krupici, koření, mák, prášek do pečiva, citrónovou kůru a vše smícháme. Ze 2 bílků ušleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do těsta. Dortovou nebo koláčovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme ji těstem a zvolna pečeme v předehřáté troubě. Po upečení necháme makovec vychladnout, pak ho namažeme zavařeninou a potřeme kakaovou nebo rumovou polevou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 357x
Komentáře receptu Makovec
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!