Dušená mrkev
Suroviny
500 g mrkve
60 g másla
½ citrónu
1-2 lžičky cukru
20 g hladké mouky
sůl
případně 2 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce smetany
Postup
Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí kolečka nebo na silnější nudle. V kastrolu rozpustíme máslo a nasypeme na něj mrkev. Posolíme, přidáme cukr, podlijeme horkou vodou a dusíme skoro doměkka. Zaprášíme moukou, osmahneme, ještě trochu podlijeme a podusíme. Z citrónu jemně ostrouháme trošku citrónové kůry, přidáme ji k mrkvi a zakapeme citrónovou šťávou. Nakonec mrkev můžeme zjemnit smetanou.
Podáváme s vařenými bramborami a porce mrkve můžeme hustě posypat petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 34 826x
Komentáře receptu Dušená mrkev
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!