Hamburgery na grilu
Suroviny
500 g libového hovězího masa
8 žemlí
8 salátových listů
2 rajčata
2 cibule
2 sladkokyselé okurky
kečup
sůl, pepř
olej
alobal
Postup
Maso omyjeme, osušíme a dvakrát umeleme. Lehce promícháme se solí a pepřem, ale nehněteme. Rozdělíme ho na 8 stejných dílů (můžeme je odvážit) a rukama potřenýma olejem z nich utvoříme kulaté, ne příliš tenké, hamburgery. Položíme je na alobal potřený olejem a uložíme do chladna. Žemle rozkrojíme. Listy salátu opláchneme a osušíme. Rajčata omyjeme a osušíme, cibuli oloupeme, okurky necháme okapat a vše nakrájíme na tenká kolečka. Hamburgery potřeme olejem a grilujeme po obou stranách 8 minut. Obracíme je opatrně, aby se nerozpadly. Na spodní díl žemlí dáme salátový list, na něj hamburger, pak rajče, okurku a cibuli. Přidáme trochu kečupu a přiklopíme horní polovinou žemle.
Poznámka: podle chuti můžeme dát na hamburgery i hořčici nebo majolku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 9 151x
Komentáře receptu Hamburgery na grilu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!