Závin s mletým masem
Suroviny
(pro 4 osoby)
na těsto:
250 g hladké mouky
2 lžíce oleje
2 žloutky
½ lžičky soli
1 vejce na potření závinu
na náplň:
500 g mleté směsi vepřového a hovězího masa
100 g eidamu
1 vejce
2 feferonky
1 cibule
strouhanka
sůl, pepř
Postup
Na vál nasypeme mouku, uděláme v ní důlek a do něj nalijeme olej, přidáme žloutky a 125 ml studené vody. Vypracujeme vláčné těsto a nejméně na půl hodiny ho necháme. Feferonky omyjeme, zbavíme semen a najemno nasekáme. Sýr nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Feferonky, sýr a cibuli přidáme k masu, opepříme, osolíme, přidáme vejce a rukama důkladně zpracujeme. Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučněné utěrce na tenký plát. Posypeme ho strouhankou a na ni nerozložíme masovou směs. Těsto srolujeme a přeneseme ho na plech, vyložený pečícím papírem. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do předem vyhřáté trouby na 220.C, pečeme asi 45 minut.
Podáváme s rajskou omáčkou nebo jen s kečupem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 314x
Komentáře receptu Závin s mletým masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!