Myslivecký guláš

Suroviny

500 g zadního hovězího
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
2 lžičky koření na divočinu
200 g čerstvých hub (nebo hrst sušených)
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce sádla
olej
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpustíme sádlo a dáme na něj cibuli zpěnit. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek. Maso očistíme a nakrájíme na kostky, přidáme ho k cibuli a opečeme ze všech stran. Pak přidáme koření na divočinu, osolíme, promícháme, podlijeme vodou a dáme pod pokličku na mírný oheň dusit. Když je maso měkké necháme odpařit tekutinu až na tuk a přidáme rajský protlak. Poprášíme moukou za stálého míchání, aby se neutvořily žmolky. Můžeme také mouku rozmíchat v trošce studené vody a do masa za stálého míchání přilít. Houby očistíme, nakrájíme na kousky a na pánvi na oleji osolené a okmínované podusíme. Přidáme je k masu a promícháme.
Podáváme s knedlíky, s těstovinami nebo s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 285x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,78 (počet: 9) 7,78 9 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Myslivecký guláš

anonym: čtvrtek 11. listopadu 2010
neumím si představit odpařit tekutinu až je maso měkké. To by se zcela rozvařilo, nehledě na další čas při "dodělání" guláše. Tekutina se reguluje v průběhu dušení, tekutina by se měla vysmahnout na tuk když je maso ještě mírně tuhé nebo polotuhé.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist