Myslivecký guláš
Suroviny
500 g zadního hovězího
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
2 lžičky koření na divočinu
200 g čerstvých hub (nebo hrst sušených)
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce sádla
olej
sůl
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpustíme sádlo a dáme na něj cibuli zpěnit. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek. Maso očistíme a nakrájíme na kostky, přidáme ho k cibuli a opečeme ze všech stran. Pak přidáme koření na divočinu, osolíme, promícháme, podlijeme vodou a dáme pod pokličku na mírný oheň dusit. Když je maso měkké necháme odpařit tekutinu až na tuk a přidáme rajský protlak. Poprášíme moukou za stálého míchání, aby se neutvořily žmolky. Můžeme také mouku rozmíchat v trošce studené vody a do masa za stálého míchání přilít. Houby očistíme, nakrájíme na kousky a na pánvi na oleji osolené a okmínované podusíme. Přidáme je k masu a promícháme.
Podáváme s knedlíky, s těstovinami nebo s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6 285x
Komentáře receptu Myslivecký guláš
anonym: | čtvrtek 11. listopadu 2010 |
neumím si představit odpařit tekutinu až je maso měkké. To by se zcela rozvařilo, nehledě na další čas při "dodělání" guláše. Tekutina se reguluje v průběhu dušení, tekutina by se měla vysmahnout na tuk když je maso ještě mírně tuhé nebo polotuhé. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!