Bramborová polévka s klobásou
Suroviny
(pro 4 osoby)
500 g brambor
1 pórek
2 petržele
2 mrkve
1/2 celeru
2 cibule
100 g slaniny
2 klobásy
1 lžíce másla
1,5 l masového vývaru (masox)
1 bobkový list
1/4 lžičky kmínu
1/4 lžičky majoránky
sůl, pepř
1 lžíce nasekané pažitky
Postup
Brambory oloupeme, pórek, petržel, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a klobásy na kolečka. Na rozehřátém másle osmahneme slaninu a cibuli, pak vše vyjmeme a na výpeku osmahneme brambory a zeleninu. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, kmín a majoránku. Vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Z polévky pak odstraníme bobkový list, vyjmeme asi 100 g zeleniny a zbytek i s vývarem rozmixujeme. Odebranou zeleninu vrátíme zpět do polévky, osolíme a opepříme a nakonec v polévce prohřejeme klobásu. Porce na talířích posypeme cibulí se slaninou a pažitkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 438x
Komentáře receptu Bramborová polévka s klobásou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!