Selské brambory

Suroviny

750 g brambor (nejlépe lojovitých)
400 g mletého masa
50 g slaniny
2 cibule
4 lžíce oleje
2 malé sterilované okurky
na špičku nože mletého kmínu
sůl, pepř
150 g kysané smetany
5 lžic nasekané pažitky

recept nemá fotografii

Postup

Den předem uvaříme ve slupce v osolené vodě brambory (asi 25-30 minut). Scedíme je, necháme vychladnout a přikryté je dáme do chladna. Druhý den oloupeme cibuli, nadrobno ji nakrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji v hlubší pánvi. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a opékáme je na slanině. Přidáme polovinu cibule a ještě krátce opečeme. Osolíme, opepříme a podle chuti okmínujeme. Na oleji opečeme mleté maso dosypka, přidáme zbývající cibuli, osolíme a opepříme. Okurky rozpůlíme a s masem vmícháme do brambor. Ozdobíme pažitkou.
Podáváme s kysanou smetanou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 574x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,67 (počet: 3) 7,67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Selské brambory


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist