Lokše
Suroviny
(pro 4 osoby)
750 g brambor
175 polohrubé mouky
1 vejce
sůl
40 g rozehřátého sádla
100 g brynzy
svazek pažitky
hladká mouka na posypání válu
Postup
Brambory ve slupce dáme ve studené vodě vařit (všechny potopené) doměkka. Vodu slijeme, brambory necháme částečně vychladnout a pak je oloupeme. Když vystydnou, najemno je nastrouháme. K nim přidáme prosátou mouku, vejce, osolíme a vypracujeme vláčné těsto. Vál pomoučníme hladkou moukou a z těsta vyválíme 3 mm silnou placku. Pak z ní vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm. Teflonovou pánev potřeme sádlem a lokše pomalu opékáme z obou stran dozlatova (můžeme i na sucho). Vidličkou rozmačkáme brynzu. Pažitku opláchneme pod tekoucí vodou, otřepeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Ještě teplé lokše potíráme rozehřátým sádlem, roztíráme na ně brynzu a posypeme pažitkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 10 599x
Komentáře receptu Lokše
anonym: | středa 18. ledna 2012 |
moc dobré - doporučuji | |
anonym: | neděle 7. srpna 2011 |
výborná varianta je také na sladko. Rozemeleme mák ten smícháme s cukrem, ve směsi potom obalímé ještě horkou placku. Nazávěr ji potřeme povidly a stočíme jako palačinku. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!