Francouzské brambory (skládané)
Suroviny
1 kg brambor
2-3 vejce
100 g tuku nebo oleje
250 ml mléka
200 g uzeného masa nebo měkkého salámu
20 g strouhaného sýra
sůl, pepř
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe do vymazané zapékací mísy ve vrstvách střídavě s masem nebo uzeninou nakrájenou na kousky. Každou vrstvu brambor pokropíme olejem nebo rozpuštěným tukem a osolíme. Povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme péci do trouby, po 10 minutách brambory zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce se špetkou pepře a dáme znovu péci dorůžova.
Poznámka: Vrstvu uzeného masa nebo uzeniny můžeme proložit cibulí nakrájenou na kostičky.
Podáváme se sladkokyselými okurkami, rajčaty nebo zeleninovými saláty.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 7 602x
Komentáře receptu Francouzské brambory (skládané)
anonym: | pondělí 11. října 2010 |
recept určitě dobrý ale bezmasý jídlo to není... | |
anonym: | čtvrtek 21. února 2008 |
já to ještě prolívám \\"omáčkou\\" - a ta se skládá z mlíka, kečupu, česneku a tatarky (buď normal nebo sójové) a všechny vsrtvy tím poliju. není to pak tak suché :-) |
|
anonym: | pátek 1. prosince 2006 |
velice dobry recept |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!