Peciválky s mákem
Suroviny
300 g brambor
400 g polohrubé mouky
1 žloutek
35 g cukru krupice
22 g droždí
1-2 lžíce mléka
sůl
hladká mouka na vál
olej na potření peciválků
80 g umletého máku
70 g moučkového cukru
70 g másla
pečící papír
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme trochu vychladnout. Oloupeme je a úplně vychladlé nastrouháme na jemném struhadle nebo umeleme. Dáme je na pomoučněný vál, přidáme žloutek, sůl, prosátou mouku, cukr, rozdrobené droždí, mléko a vše zpracujeme v tužší těsto. Dáme ho na teplé místo přikryté utěrkou asi na 40 minut kynout. Pak na pomoučněném vále těsto nakrájíme asi na 20 stejných dílků a vytvarujeme z nich bochánky (o průměru asi 4 cm). Klademe je stisknutou stranou těsta na plech na pečící papír a necháme dalších 20 minut kynout. Pak je potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180.C dorůžova. Během pečení je ještě jednou pomastíme. Upečené peciválky před podáváním spaříme vařící vodou a ihned dáváme na talíř. Vidličkou je roztrhneme, posypeme mákem smíchaným s cukrem a poléváme rozpuštěným máslem.
Poznámka: Můžeme použít i zakoupenou hotovou makovou nádivku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 9 397x
Komentáře receptu Peciválky s mákem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!