Peciválky s mákem

Suroviny

300 g brambor
400 g polohrubé mouky
1 žloutek
35 g cukru krupice
22 g droždí
1-2 lžíce mléka
sůl
hladká mouka na vál
olej na potření peciválků
80 g umletého máku
70 g moučkového cukru
70 g másla
pečící papír

recept nemá fotografii

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme trochu vychladnout. Oloupeme je a úplně vychladlé nastrouháme na jemném struhadle nebo umeleme. Dáme je na pomoučněný vál, přidáme žloutek, sůl, prosátou mouku, cukr, rozdrobené droždí, mléko a vše zpracujeme v tužší těsto. Dáme ho na teplé místo přikryté utěrkou asi na 40 minut kynout. Pak na pomoučněném vále těsto nakrájíme asi na 20 stejných dílků a vytvarujeme z nich bochánky (o průměru asi 4 cm). Klademe je stisknutou stranou těsta na plech na pečící papír a necháme dalších 20 minut kynout. Pak je potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180.C dorůžova. Během pečení je ještě jednou pomastíme. Upečené peciválky před podáváním spaříme vařící vodou a ihned dáváme na talíř. Vidličkou je roztrhneme, posypeme mákem smíchaným s cukrem a poléváme rozpuštěným máslem.

Poznámka: Můžeme použít i zakoupenou hotovou makovou nádivku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9 397x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,45 (počet: 11) 7,45 11 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Peciválky s mákem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist