Tortellini s citrónovou omáčkou
Suroviny
300 g hladké mouky
4 vejce
1 lžíce mléka
1 cibule
2 mrkve
250 g mletého krůtího masa
2 lžíce másla
1 lžíce strouhanky
2 lžíce strouhaného parmazánu
2 citróny
1 lžíce nasekané petrželky
1 žloutek
1 balení bílé instatní omáčky (sýrová, parmazánová, apod.)
1/2 svazku estragonu
sůl, pepř
Postup
Uhněteme těsto z mouky, vajec, mléka, 1 lžíce vody a soli. Uděláme z něj bochánek, zabalíme do fólie a na 30 minut dáme do chladničky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Rozehřejeme máslo, necháme na něm zesklovatět cibuli, přidáme mrkev a maso a opečeme. Přidáme strouhanku, parmazán, petrželku a žloutek, osolíme a opepříme. Těsto rozválíme na pomoučněném vále a rozkrájíme na čtverce o straně 6 cm. Na každý čtverec dáme 2 lžičky náplně, těsto přeložíme do trojúhelníčku a okraje přimáčkneme. Špičkou dospod je obtočíme kolem ukazováčku a konce spojíme. Volnou rukou k sobě přimáčkneme špičky těsta, tortellini sejmeme z prstu a odložíme na pomoučněnou utěrku. Dáme je vařit do osolené vroucí vody zhruba na 10 minut, pak je scedíme. Omáčku připravíme podle návodu na obalu. Estragon opereme, polovinu lístků posekáme a vmícháme do omáčky. Zbylými lístky etragonu a nasucho opečenými plátky citrónu porce zdobíme.
Varianta omáčky: na másle rozpustíme nivu a zalijeme smetanou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 493x
Komentáře receptu Tortellini s citrónovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!