Pomazánka z hovězího masa - hašé
Suroviny
350 g v polévce vyvařeného masa
30 g másla
1 malá cibule
1 stroužek česneku
hladká mouka na zaprášení
cibule na ozdobení
případně vejce podle počtu krajíců chleba
pepř, sůl
Postup
Vařené maso umeleme 2x na masovém strojku. Při druhém mletí zákápneme každou dávku vývarem z masa. Maso při mletí nasákne a není tak suché. Rozpustíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek a vše trochu podusíme. Zaprášíme slabě moukou, zasmažíme, podlijeme a povaříme. Do tohoto základu dáme mleté maso, osolíme je a opepříme, dobře promícháme a asi 8 minut dusíme.
Mažeme na chléb, zdobíme syrovou cibulí.
Tip: pro větší jedlíky můžeme na každý krajíc s pomazánkou dát ještě sázená vejce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 927x
Komentáře receptu Pomazánka z hovězího masa - hašé
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!