Bramborový nákyp s hruškami

Suroviny

450 g brambor
50 g šunky
3 hrušky
250 ml mléka
2 polévkové lžíce světlé jíšky (na másle za stálého míchání krátce osmažená hladká mouka)
100 g gorgonzoly
sůl, pepř
hruška na ozobení

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupáme a nakrájíme na tenké plátky, šunku nakrájíme na kostičky. Oloupeme hrušky, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme na osminky. Do vymazané formy na koláč (nebo kulaté zapékací misky) dáme nejprve vrstvou brambor, osolíme je a opepříme. Na ni klademe do kruhu hrušky. Mléko osolíme, opepříme a svaříme, zahustíme jíškou a vaříme 1 minutu. Pak do něj přidáme na kostičky nakrájenou gorgonzolu a stále mícháme, dokud se nerozpustí. Pak touto směsí zalijeme hrušky a dáme péci do předehřáté trouby při 200.C asi 40 minut.
Zdobíme plátky omyté hrušky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 166x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 2) 9,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborový nákyp s hruškami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist