Bramborový nákyp s hruškami
Suroviny
450 g brambor
50 g šunky
3 hrušky
250 ml mléka
2 polévkové lžíce světlé jíšky (na másle za stálého míchání krátce osmažená hladká mouka)
100 g gorgonzoly
sůl, pepř
hruška na ozobení
Postup
Brambory oloupáme a nakrájíme na tenké plátky, šunku nakrájíme na kostičky. Oloupeme hrušky, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme na osminky. Do vymazané formy na koláč (nebo kulaté zapékací misky) dáme nejprve vrstvou brambor, osolíme je a opepříme. Na ni klademe do kruhu hrušky. Mléko osolíme, opepříme a svaříme, zahustíme jíškou a vaříme 1 minutu. Pak do něj přidáme na kostičky nakrájenou gorgonzolu a stále mícháme, dokud se nerozpustí. Pak touto směsí zalijeme hrušky a dáme péci do předehřáté trouby při 200.C asi 40 minut.
Zdobíme plátky omyté hrušky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 166x
Komentáře receptu Bramborový nákyp s hruškami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!