Telecí pečeně s bylinkami
Suroviny
1 kg telecí pečeně
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
100 ml bílého vína
50 g sekané petrželky
50 g sekané pažitky
2 natvrdo uvařená vejce
bílý mletý pepř
bylinková sůl
sůl
4 rajčata
hlávkový salát na ozdobu
Postup
Maso omyjeme, osušíme a odblaníme. Osolíme a lehce opepříme a dáme do pekáče. Posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, podlijeme 1 l vody, bílým vínem a přidáme olej a máslo. Pečeme přiklopené v elektrické troubě rozehřáté na 200 °C asi 1 hodinu. Během pečení maso dle potřeby podléváme a poléváme šťávou z výpeku.
Upečené maso vyndáme, do zbylé šťávy vmícháme bylinkovou sůl, mletou papriku, sekanou petrželku s pažitkou a vše krátce povaříme. Pak pečeni nakrájíme na plátky, které dáme zpátky do omáčky a necháme je v ní hodinu odležet. Před podáváním maso znovu prohřejeme a podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.
Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Při podávání pečeni posypeme kostičkami vajec, zelenou petrželkou a zdobíme hlávkovým salátem a rajčaty.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 046x
Komentáře receptu Telecí pečeně s bylinkami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!