Telecí pečeně s bylinkami

Suroviny

1 kg telecí pečeně
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
100 ml bílého vína
50 g sekané petrželky
50 g sekané pažitky
2 natvrdo uvařená vejce
bílý mletý pepř
bylinková sůl
sůl
4 rajčata
hlávkový salát na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

Maso omyjeme, osušíme a odblaníme. Osolíme a lehce opepříme a dáme do pekáče. Posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, podlijeme 1 l vody, bílým vínem a přidáme olej a máslo. Pečeme přiklopené v elektrické troubě rozehřáté na 200 °C asi 1 hodinu. Během pečení maso dle potřeby podléváme a poléváme šťávou z výpeku.

Upečené maso vyndáme, do zbylé šťávy vmícháme bylinkovou sůl, mletou papriku, sekanou petrželku s pažitkou a vše krátce povaříme. Pak pečeni nakrájíme na plátky, které dáme zpátky do omáčky a necháme je v ní hodinu odležet. Před podáváním maso znovu prohřejeme a podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Při podávání pečeni posypeme kostičkami vajec, zelenou petrželkou a zdobíme hlávkovým salátem a rajčaty.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 046x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Telecí pečeně s bylinkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist