Rizoto s kuřetem, krevetami a klobásou
Suroviny
1,5 hrnku dlouhozrnné rýže
1 konzerva krájených rajčat se šťávou
700 g vykostěného stehenního kuřecího masa bez kůže
450 g pikantní klobásy, nakrájené na plátky
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená nadrobno
2 řapíkaté celery, nakrájené na kostičky
1/2 zelené papriky, nakrájené na kostičky
1/2 červené papriky, nakrájené na kostičky
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/4 lžičky sušeného oregana
1/4 lžičky mleté sladké papriky
1/2 lžičky soli
kajenský pepř
2 hrnky kuřecího vývaru
250 g oloupaných a předvařených krevet
2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
3 jemně nasekané zelené cibulky
Postup
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Ve velké pánvi osmažíme na horkém oleji kuřecí maso z obou stran a dáme ho stranou. Na pánev dáme klobásu, cibuli, celer, papriku, tymián, oregáno, mletou papriku, sůl a kajenský pepř a za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud cibule nezměkne. Pak přidáme rýži, rajčata i se šťávou a vývarem a zase přivedeme k varu.
Tuto rýžovou směs včetně kuřecího masa dáme do pekáčku a zakryté pečeme asi 40 – 45 minut, dokud není rýže a maso hotové. Poté vmícháme krevety, petržel a zelenou cibulku, znovu zakryjeme a dalších 5 – 8 minut zapékáme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 644x
Zdroj: food.com
Komentáře receptu Rizoto s kuřetem, krevetami a klobásou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!