Citrónová poleva III nebo pomerančová poleva
Suroviny
300 g prosátého moučkového cukru
3 lžíce horké vody
2-3 lžíce citrónové nebo pomerančové šťávy
citrónová nebo pomerančovová kůra, odrhnutá na kostce cukru
Postup
Citrón nebo pomeranč důkladně omyjeme a pak kůru drhneme kostkou cukru tak dlouho, až se na cukru zachytí část kůry - do cukru se nasaje silice, která chuť polevy výrazně zlepší.
Pak postupujeme jako u vodové polevy (viz Moučníky - Polevy a náplně). Do polevy přimícháme citrónovou nebo pomerančovou kůru - seškrábneme ji z kostky cukru nožem a dobře promícháme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 525x
Komentáře receptu Citrónová poleva III nebo pomerančová poleva
anonym: | pátek 9. prosince 2011 |
je to vyzkoušený jen cukr,voda a citronová štáva a kůra, na zdobení perníčku to dělala už moje babička nar.1905 a každé vánoce sme to měli výborný a žádný zdobení jen se rozetře nožem po ploše perníky sou pak měkounké hned než když se to zdobí pracně jen po okrajích je to ráz dva hotovy ahoj holky Mila Brno |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!