Citrónová poleva III nebo pomerančová poleva

Suroviny

300 g prosátého moučkového cukru
3 lžíce horké vody
2-3 lžíce citrónové nebo pomerančové šťávy
citrónová nebo pomerančovová kůra, odrhnutá na kostce cukru

recept nemá fotografii

Postup

Citrón nebo pomeranč důkladně omyjeme a pak kůru drhneme kostkou cukru tak dlouho, až se na cukru zachytí část kůry - do cukru se nasaje silice, která chuť polevy výrazně zlepší.
Pak postupujeme jako u vodové polevy (viz Moučníky - Polevy a náplně). Do polevy přimícháme citrónovou nebo pomerančovou kůru - seškrábneme ji z kostky cukru nožem a dobře promícháme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 525x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,83 (počet: 6) 7,83 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Citrónová poleva III nebo pomerančová poleva

anonym: pátek 9. prosince 2011
je to vyzkoušený jen cukr,voda a citronová štáva a kůra, na zdobení perníčku to dělala už moje babička nar.1905 a každé vánoce sme to měli výborný a žádný zdobení jen se rozetře nožem po ploše perníky sou pak měkounké hned než když se to zdobí pracně jen po okrajích je to ráz dva hotovy ahoj holky Mila Brno

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist