Houby v octě
Suroviny
1 kg hub
1/4 l vody
1/16 l octa
1 lžička cukru
měkolik kuliček pepře a nového koření
hořčičné semínko
1 bobkový list
sůl
Postup
Houby dobře očistíme a povaříme asi jen 3 minuty v osolené vodě. Pak je vyndáme z vody a necháme vychladnout. Čistou vodu, ocet, cukr, sůl, pepř, nové koření a bobkový list svaříme a nálev necháme vychladnout. Houby vyrovnáme do zavařovacích sklenic a zalijeme nálevem bez koření. Zajistíme víčkem a sterilujeme 20 minut při 90.C.
Varianta 1: houby můžeme proložit kolečky cibule a nakrájenou zeleninou povařenou v osolené vodě: mrkví, květákem, celerem, zelenou paprikou.
Varianta 2: houby proložíme kolečky cibule.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 217x
Komentáře receptu Houby v octě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!