Skopová kýta na smetaně

Suroviny

1 kg masa
50 g sádla
2 lžíce na plátky nakrájené kořenové zeleniny
1 cibule
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
menší bobkový list
špetka tymiánu (lze vynechat)
1/4 l kysané smetany
1 lžíce hrubé mouky
citrónová šťáva nebo ocet

recept nemá fotografii

Postup

Maso odblaníme, pečlivě ho zbavíme loje a osolíme. Na sádle osmahneme zeleninu, o něco později přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, pak na ní osmahneme ze všech stran maso. Mírně ho podlijeme, přidáme koření a dusíme asi 60 minut pod pokličkou. Pak dopečeme v troubě nezakryté. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku a krátce povaříme. Do hotové omáčky přidáme podle chuti citrónovou šťávu nebo ocet.
Podáváme s houskovými knedlíky

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 641x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 3) 9,00 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Skopová kýta na smetaně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist