Skopová kýta na smetaně
Suroviny
1 kg masa
50 g sádla
2 lžíce na plátky nakrájené kořenové zeleniny
1 cibule
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
menší bobkový list
špetka tymiánu (lze vynechat)
1/4 l kysané smetany
1 lžíce hrubé mouky
citrónová šťáva nebo ocet
Postup
Maso odblaníme, pečlivě ho zbavíme loje a osolíme. Na sádle osmahneme zeleninu, o něco později přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, pak na ní osmahneme ze všech stran maso. Mírně ho podlijeme, přidáme koření a dusíme asi 60 minut pod pokličkou. Pak dopečeme v troubě nezakryté. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku a krátce povaříme. Do hotové omáčky přidáme podle chuti citrónovou šťávu nebo ocet.
Podáváme s houskovými knedlíky
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 641x
Komentáře receptu Skopová kýta na smetaně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!