Játra dušená na cibulce
Suroviny
600 g jater
80 g tuku nebo sádla
1 středně velká cibule
1 lžička hladké mouky
špetka pepře
1/2 lžičky kmínu
sůl
Postup
Játra otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenčí kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmažíme ji na pánvi na tuku do světležluta, přidáme játra, opepříme, osmahneme, přidáme kmín a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou propečená. Zkusíme rozkrojením jednoho kousku, jestli nejsou uvnitř krvavá a pokud jsou hotová, přendáme je do teplé mísy (vhodná je termomísa). Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, podlijeme asi 3 lžícemi vody nebo vývaru a přelijeme přes játra. Pokud potřebujeme více šťávy, rozmícháme 1 lžičku hladké mouky asi v 1/3 hrnku studené vody a podle potřeby za stálého míchání přiléváme do šťávy. Necháme provařit. Solíme až na talíři, aby játra neztvrdla.
Přílohy: rýže, brambory
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 28 751x
Komentáře receptu Játra dušená na cibulce
anonym: | pondělí 9. července 2012 |
Jednoduche, rychle=vyzkousim | |
anonym: | pondělí 22. srpna 2011 |
600 g | |
anonym: | pondělí 3. listopadu 2008 |
Omáčku jsem ještě trochu dochutila Masoxem :o) | |
anonym: | čtvrtek 24. dubna 2008 |
Ovšem, děkuji za upozornění. Už je to opravené. Zdena | |
anonym: | čtvrtek 24. dubna 2008 |
60g jater je málo ne? :-) |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!